joi, 22 decembrie 2011

Vine, vine...Craciunul, cine credeaţi ca vine?

Bun, mai sunt 3 zile, de fapt mai puţin, până când Moşul ală mic şi ramolit, pervers din fire, care tot timpul promite şi nu se ţine de cuvânt,  vine la cei care au fost cuminţi, harnici, ascultători şi le lasă...ce?Cum ce?Ceea ce i-au scris, trimis, amintit, ceea ce şi-au dorit, asta le va lăsa sub bradul plin de decoraţiuni. Cică anul ăsta se poartă violetul în brad, aşa că daţi o fugă în Mall până nu se epuizează stocul de violetisme şi staţi la o coadă kilometrică şi după ce sunteţi destul de vlăguiţi de aşteptat, eventual nu mai are casa hârtie sau nu poate să vă schimbe bancnota mult prea mare de lei, că de euro încă nu se pune problema, după atâta forfotă, ieşiţi triumfători şi simţiţi că vin sărbătorile. 
Dar cum bine spune această fotografie să fie un Crăciun cât mai fericit, extraordinar de fericit, graniţele fericirii să fie de mult depăşite, să plesnească miocardul de atâta euforie. 
Stau şi mă gândesc că totul durează cel mult două zile, două zile în care ne prefacem că suntem altfel, două zile în care vrem să părem mai buni, mai iubitori, în care ne ascundem feţele obosite de atâta dramă în viaţa noastră şi zâmbim tâmp pe la colţuri, căci este Crăciunul şi trebuie să fim veseli şi fericiţi. Câţi dintre noi îşi aduc aminte ce înseamnă cu adevărat Craciunul?Câţi mai ştiu că, de fapt, de Crăciun nu vine habotnicul acela de Moş, ci după cum se spune, s-a născut Iisus?Câţi ştim că este o Sărbătoare a Renaşterii, a Redescoperirii, a făcutului unui bilanţ şi a trage linie şi a spune cât de mult vrei să te schimbi pentru Crăciunul viitor.Puţini, din păcate, căci suntem prea tulburaţi de comercialitatea Crăciunului pentru a ne aduce aminte de simbolismul lui. 
Oricum ar fi, orice vine sau nu vine, ar trebui să spunem stop, să gândim cu sufletul şi să ne dorim ceea ce ne poate face fericiţi pe termen lung şi nu pe termen scurt. 
Eu îmi doresc un vin fiert cu scorţişoară, tone de sănătate pentru mine şi pentru cei care îmi sunt dragi şi îi iubesc necondiţionat şi îmi mai doresc să ajung ACOLO. Pentru mine ar fi Crăciunul în fiecare zi dacă aş ajunge ACOLO!Dar până atunci voi face tot posibilul pentru a fi sigură că am o şansă să ajung acolo!
Crăciun Fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu