luni, 21 februarie 2011

Tabu-uri

Trei mari şi late, cel puţin pentru locuitorii plaiurilor noastre. Să începem prezentarea în ordinea numerelor de pe tricou: 
1. Sexul! Este încetăţenită ideea în mintea aproximativ a tuturor părinţilor că a face educaţie sexuală propriului copil e un subiect mai mult decât tabu este un sacrilegiu, un punct despre care nu se vorbeşte niciodată, se evită, se ocoleşte sau se învârte după subiect cum pisica se învârte după coadă şi nu şi-o prinde niciodată. Având în vedere că de la prima întrebare legată despre sexualitate copiii sunt minţiţi, nici nu mă miră că suntem handicapaţi emoţional şi labili fizic, nepotriviţi pentru a oferi plăcere. Când copilul te întreabă, dar el de unde vine, majoritatea părinţilor răspund că l-a adus barza!!! Common!!!!Cum mama dracului să te aducă barza şi să te arunce din cer în braţe la mami şi tati. Asta e ca Moş Crăciun! Bineînţeles creşti şi descoperi singur că nu există Moş Crăciun, dar există sex. De ce să-i spui copilului că l-a adus barza, când poţi să-i explici că s-a născut pentru că mami şi tati se iubesc şi când creşte îi vei spune şi procedeul. Da, dar pentru a face acest lucru trebuie ca el să vadă că mami şi tati se iubesc, că încă se ţin de mână, că se săruta, că se îmbrăţişează, că dansează, pe scurt, că sunt oameni normali. Din moment ce tot mai puţini fac acest lucru, mai ales când apare un copil, cum să-i explici că nu l-a adus barza?
2. Prezervativele! altă problemă fără cap şi fără coadă. Pe lângă faptul că nu se vorbeşte despre sex cum să se spună despre protecţie. Din moment ce oamenii se presepune că nu fac sex este logic să nu se spună nimic despre prezervative, despre cum poţi evita neplăcreile unei sarcini şi mult mai grave ale vreunei boli cu transmitere sexuală. Consiliul Naţional al Audiovizualului cred că este abstinent de ani, având în vedere că intrezic reclamele la prezervative pe timpul zilei, că vezi Doamne sunt dăunătoare copiilor. Căror copii? Cei care fac copii la rândul lor? Cei care fac avorturi de la 15 ani în sus sau în jos? Care dintre ei? În momentul în care voi avea un copil, indiferent că va fi băiat sau fată, când observ că dă semne că vrea să-şi înceapă activitatea sexuală, îi cumpar vreo trei cutii de prezervative, i le înşir pe masă şi îi spun să nu dea cumva aghiuţă să nu le aibă la el sau la ea în permanenţă. Nu contează cât de mare e plăcerea fără, contează să fii sănătos şi să-l respecţi pe partenerul tău, protejându-te atât pe tine, cât şi pe el.
3. One night stand! când aud aşa zisele prietene şi femei de one night stand nu ştiu pe unde să o mai ia la fugă. Acum sunt argumete pro şi contra. Dacă ai ieşit dintr-o relaţie cu un bărbat pe care l-ai iubit şi au trecut mai mult de trei luni în care îţi plângi de milă pe la porţile prietenilor, colegiilor de muncă şi pe unde mai apuci, e cazul să ai o one night stand şi să vezi că nu se sfârşeşte lumea cu el şi nici nu a început cu el. Găseşte-l pe cel cu care ai vrea să-ţi petreci o noapte, fără complicaţii, fără bătăi de cap, fără a te lega sufleteşte de el and do it!! Niciodată nu se ştie ce va ieşi! Partea a doua este să nu te legi niciodată de un el pe care îl cunoşti. E mai multă bătaie de cap şi pot să apară anumite sentimente. Nu ai nevoie de sentimente, ai nevoie să te simţi bine, să fii tu din nou, să vezi că rănile se vindecă şi că poţi să mergi mai departe.

Cred că suferim de mult mai multe tabu-uri, că avem mult mai multe hibe, că suntem într-o permanentă ceaţă, că nu vrem să vedem ceea ce e evident,că iubirea şi sexul au existat de când e lumea şi vor exista în continuare. Dacă nu suntem deschişi şi sinceri cu noi înşine degeaba aşteptăm să fie ceilalţi cu noi, degeaba aşteptăm de la copiii noştri să fie exemplari când noi minţim, ne ascundem şi ne este ruşine de propriile sentimente. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu