duminică, 18 septembrie 2011

The ONE and ONLY?

Nu i-am ales întâmplător pe cei doi protagonişti. Pe lângă faptul că mă atrag felinele, uneori sau destul de des, comportându-mă ca ele, cred că defineşte esenţa dragostei, iubirii şi compatibilităţii. Mă întrebam şi încă mă întreb, de altfel îi chestionez şi pe alţii, când ştii că EL este alesul?Acel THE ONE and ONLY, acel YOU and ONLY YOU, acel UNTIL DEATH WILL APART? Cred că iubitele mele feline nu îşi pun atâtea întrebări existenţiale. Desigur sunt foarte puţine specii şi mamifere care rămân împreună până când Madam cu Cosa, Lady in Black sau cum se va numi îşi va face apariţia. În general lupii, leii, jaguarii, cocorii japonezi, turturele, pe la noi, îşi aleg partenerul pe viaţă. Dar să lăsăm animăluţele şi să trecem la altele mai mari: oamenii. Când ştii că el sau ea este sufletul tău pereche? Deşi nu mai cred în acest clişeu de suflet pereche adesea mă surprind întrebându-mă dacă există şi dacă îl voi găsi?Recunosc în tinereţele mele am vrut să mă mărit, chiat trasasem planul de cum va fi, când va fi, unde o să-mi petrec viaţa, alături de el şi pe ce teritorii, dar la un moment dat am realizat că cel de lângă mine nu mai corespunde cu ceea ce am vrut eu. Acum şi dacă mă întreabă cineva dacă a corespuns vreodată nu aş putea să spun decât darling, love is blind!Pe de altă parte, nici măcar atunci când m-a cerut în căsătorie nu am simţit acel ceva care alţii spun că se creează, acel magnetism care să-mi spună negreşit că da, el este, l-ai găsit şi ţine-te de el, nu-i mai da drumul căci destinul vostru este unul şi acelaşi! Am trecut şi de faza love is blind, am distrus toate planurile, m-am reîntors sau m-am întros la viaţa mea de dinainte şi aşteptam să văd ce se va ivi! Între timp am citit articole, am întrebat în stânga şi în dreapta, dar la o concluzie unitară nu am ajuns. Poate că undeva acolo în interiorul unui atom sau al unei matrici, substanţa mea şi substanţa lui au coexistat şi în momentul în care ne vom privi în ochi sau vom fi unul lângă celălalt vom şti. Dar dacă noi vom fi mult prea ocupaţi cu problemele cotidiene şi nu vom reuşi să vedem esenţa? Dacă suntem în momente diferite, deşi în acelaşi spaţiu, dar cotidianul şi existenţa alături de altcineva în acel timp ne-a umbrit sclipirea energetică? Oare ne vom întâlni vreodată, liberi de alte iubiri şi patimi, liberi de încărcătura sufeltească, ne vom putea simţii fiecare vibraţie, ne vom recunoaşte paşii?Sufletele noastre se vor ghida oare după Maktub?Sau vom rămâne condamnaţi pe viaţă pentru că nu am ştiut să profităm de acel moment? Sunt atât de multe întrebări fără răspuns şi atât de multe variabile încât oricât aş vrea să cred că nu am trecut pe lângă sufletul meu pereche, faptul că spaţiul ,oamenii şi drumul ne-au fost potrivnice atunci, îmi dau senzaţia că avem o singură şansă în viaţă să ne recunoaştem partenerul ideal. 
Mă simt ca Lorelai, atunci când..."Totul ne desparte pe tine şi pe mine:distanţa, oamenii, viaţa şi poate şi destinul."

8 comentarii:

  1. eu cred ca pana atunci,ar trebui sa..traiesti :). nu e nevoie sa ne stresam prea tare cum ,cand,daca vom intalni,let.s just go ..with the flow,Laura :P
    Cu siguranta, ce e al tau e pus deoparte..sa speram ca nu prea departe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bineinteles ca este pus deoparte...ori la conservat ori la dospit!:))...Sa fim seriosi, nu exista asa ceva si nici pus sau nepus deoparte, pur si simplu daca te potrivesti cu o persoana din mai multe puncte de vedere asta nu inseamna ca si este your soulmate si nici ca soulmate ar exista.
    Cine ti-a spus ca nu traiesc?:))Cu vine vreau, cand vreau si unde vreau!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. exista pentru cei ce cred ca exista. daca nu crezi, nu exista. :). but hey,macar la dospit,se coace bine inainte sa vina..numai scoate,l mai repede,sa nu se arda de tot ! :)) ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa-l sa se arda cum ma arde si pe mine!Asta cu exista daca tu crezi e cam echivalenta cu Mos Craciun, degeaba cred ca tot nu exista!:))

    RăspundețiȘtergere
  5. ba nu e deloc. mos craciun chiar e o fantezie. insa puterea vointei,sau a credintei intr,un lucru, nu . Noi ne construim realitatea prin lentila spiritului nostru. daca tu esti pragmatica,si fara vise,atunci cu siguranta nu o sa gasesti niciod pe ala,za one :) . chiar de l,ai gasi, nu ai capacitatea sa,l percepi asa .

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine te-a mintit ca pragmaticul nu are vise? A fi pragmatic nu inseamna ca alungi visele din interiorul tau. Din contra, prin pragmatism reusesti sa ti le indeplinesti. Ete acum ce sa-ti spun, nu am capacitatea de a percepe pe cineva daca este sau nu potrivit pentru mine din cauza pragmatismului:))Pragmatismul nu te impiedica sa realizezi ceea ce ti-ai propus, inclusiv sa-l gasesti pe za one!Problema care am ridicat-o este posibilitatea existentei sau nu a acestui the one and only!Avand in vedere ca realitatea s-a cam schimbat de pe vremea bunicii e mult mai greu acum sa-l gasesti. Asta se intampla din cauza ambelor sexe, nu numai a noastra, a femeilor, in cautari stupide, ci a amandurora, atat noi cat si voi!

    RăspundețiȘtergere
  7. eh,imposibil de discutat cu tine, ca mereu o intorci cum iti convine. :))nu percepi pe cineva pt k nu te duce..spiritul draga,ca sa o spun pe sleau. degeaba ai tu carti,tomuri,inteligenta si agresivitate cat o anaconda, iti trebuie un cristal pe care,sincer sa fiu, nu cred ca il ai,asa ,la o examinare superficiala.
    la tine ce e in ''sula , si,n caciula'' ,scz expresia. razi mult,majoritatea timpului aiurea,(virtual vorbesc),iar pragmaticul desi poate are vise, niciodata nu le va intelege sau reusi sa vada sensul prin ele.
    the one e relativ la fiecare pers,cum spuneam. Unii cred k exista ,si pt ei, e adevarul absolut. tu nu crezi,deci nu exista. dar ai vrea sa crezi,desi nu poti. ca sa vezi,ce fu..a e natura umana,intradevar :)
    en fin,scz,am o dispoz naspa azi .

    RăspundețiȘtergere
  8. Haide sa punem prohibitia pe rasul virtual ca domnului Edi nu-i place sa se hizleasca!De fapt e atat de prins de propria persoana incat il deranjeaza veselia altora, dintr-un pur cinism si din frustrarea ca el nu poate sa fie fericit, desi crede in adevarul absolut de existenta a sufeltului pereche.Pai daca tot crezi atat de mult in existenta acestui concept, de ce te lasi prins in frustrarea nefericirii? Ca doar daca pentru tine reprezinta unicul principiu si tel inseamna ca iti ajunge sa fii fericit. Din pacate, indiferent ca tu crezi sau nu, ajungi sa fii la fel de anxios si nefericit, ca noi astia, pragmaticii, handicapatii, mai mult sau mai putin, sufleteste!

    RăspundețiȘtergere