miercuri, 9 martie 2011

Pentru noi, femeile...

Ce poţi să-ţi doreşti doar în două zile pe an care îţi sunt dedicate prin amabilitatea celorlalţi, fără a lua în calcul ziua de naştere sau onomastica? Mă refer la cele două zile din luna martie, în care ar trebui ca toate reprezentantele Evei să-şi dorească şi să primească ceva. Deşi se disimulează fericirea pe la colţuri, de obicei femeile se dau peste cap să se simtă bine în aceste zile,îşi trimit mesaje de La Mulţi Ani, mesaje feministe că ele sunt oricum deosebite, se întâlnesc la o şuetă între ele, merg în cele mai bune restaurante, îşi cumpără cele mai frumoase lucruri, totul pentru a se simţi bine în cele două zile dedicate lor. 
De ce să faci aceste lucruri doar de două ori pe an, într-o lună de martie, de ce să nu te răsfeţi în fiecare zi, de ce să nu sorbi cafeaua ori de câte ori  ai chef într-o cafenea, de ce să aştepţi luna martie pentru a ieşi la restaurant cu celelalte, de ce să te îmbraci pentru o singură zi, de ce să-ţi cumpere flori doar de 1 şi de 8, de ce să se poarte frumos doar atunci şi în rest să fie un porc misogin şi egoist? Până la urmă tot tu, femeia, îi dai şi lui viaţă şi atunci mă întreb de unde atâta cocoşism, căci dacă tu spui că nu vrei să-i perpetuezi specia şi te ţii şi de cuvânt, nu ar fi nevoie de nicio epurare mondială, în două secole s-ar micşora considerabil numărul locuitorilor pe Terra.
Revenind la plăcerea de a te simţi bine în pielea ta şi de a fi respectată şi iubită în fiecare zi a anului, nu numai în anumite zile, ar trebui să ne deschidem ochii şi să încercăm să privim partea bună a fiecărei zile. Deşi ne aflăm într-o criză continuuă, cel puţin noi, românii, deşi este greu şi dificil să încerci să zâmbeşti în fiecare zi când facturile cresc de la lună la lună şi când vezi că nu ai şanse să ieşi din ceva în care ai intrat fără voia ta, ar trebui ca optimismul să primeze, să-ţi dai silinţa să fii vesel chiar dacă situaţia e neagră. Ar trebui să fii femeie, nu de două ori pe an şi eventual de Sărbători şi zile importante, ci în fiecare zi, indiferent de situaţia materială. Bucuria se naşte şi din lucrurile mărunte, nu numai din cele grandioase. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu